Felhívás az ebösszeírásra!

Felhívás Újrónafő község közigazgatási területén való ebösszeírásra

Tisztelt Ebtartók!

Újrónafő község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 

  1. szeptember 1. - 2020. november 30. között eb összeírásra kerül sor.

Az eb összeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebek bejelentése 2020. október 31-ig az alábbi módok egyikeként teljesíthető:

  • Az adatlap online kitölthető a https://ohp-20.asp.lgov.hu/ugyinditas link alatt.
  • a kitöltött és aláírt adatlapokat Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal (9244 Újrónafő, Szabadság u. 3.) – címre postai úton beküldve,
  • az Újrónafő Polgármesteri Hivatal (9244 Újrónafő, Szabadság u. 3.) címen leadva,
  • a violkam@janossomorja.hu email címre beküldve.

Adatlap igénylése:

Azok részére, akik nem tudnak elektronikus adatszolgáltatást teljesíteni, az adatlap személyesen is átvehető a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal Kirendeltségén (9244 Újrónafő, Szabadság u. 3.) épületében, vagy letölthető a község honlapján http://ujronafo.hu/documents/index/39 A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatalban  Violka Mária ügyintézőtől vagy a 0696/565-249 telefonszámon kérhető.

Felhívom egyúttal az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

  • 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • Az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján ebenként 30.000,- Ft.

 Jánossomorja, 2020.szeptember 18.

 Újrónafő Község Önkormányzata