Ebösszeírás

Felhívás

Újrónafő Község közigazgatási területén való ebösszeírásra

Tisztelt Ebtartók!

Újrónafő község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2023. július 10. - 2023. szeptember 30. között ebösszeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebek bejelentése  az alábbi módok egyikeként teljesíthető:

  • elektronikusan  az adatok az E-Önkormányzati portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) bejelentkezést követően, az EB ÖSSZEÍRÓ ADATLAP nyomtatványt kiválasztva elektronikusan beküldhetők.
  • a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal Újrónafői Kirendeltségén (9244 Újrónafő, Szabadság utca 3.) leadva,
  • a [email protected] email címre beküldve.

 

Adatlap igénylése:

Azok részére, akik nem tudnak elektronikus adatszolgáltatást teljesíteni, az adatlap személyesen is átvehető a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal Újrónafői Kirendeltségén (9244 Újrónafő, Szabadság u. 3.) vagy letölthető a község honlapjáról: https://ujronafo.hu/documents/show/1442


A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatalban  Violka Mária ügyintézőtől vagy a 0696/565-249 telefonszámon kérhető.

 

Felhívom egyúttal az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

  • 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • Az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján ebenként 150.000,- Ft.

 

Együttműködésüket köszönöm!

 

Újrónafő, 2023. július 10.                                                   

 

 

dr. Péntek Tímea s.k.
jegyző

 

 

Adatlap letöltése: https://ujronafo.hu/documents/show/1442