Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Óvoda épületének energetikai korszerűsítése Újrónafőn

Újrónafő Község Önkormányzat az „Óvoda épületének energetikai korszerűsítése Újrónafőn” című TOP_PLUSZ-2.1.1-21-GM1-2022-00012 kódszámú „Önkormányzati Épületek Energetikai korszerűsítése” című és „TOP_PLUSZ-2.1.1-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.

Pályázati konstrukció: „ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” című és „TOP_PLUSZ-2.1.1-21”

Pályázat címe: „Óvoda épületének energetikai korszerűsítése Újrónafőn”című TOP_PLUSZ-2.1.1-21-GM1-2022-00012

Kedvezményezett neve: Újrónafő Község Önkormányzat

Kedvezményezett címe: 9244 Újrónafő, Szabadság utca 3.

Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Hivatala

Elnyert támogatás:   27 780 000 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

A projekt célja:

A villamos energia központi szerepet játszik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság megvalósításában. A szükséges ellátáshoz egyre nagyobb teret kell adni a megújuló energiaforrások számára, de mindezt úgy, hogy figyelembe kell venni, hogy ezen rendszerek rendelkezésre állása sok esetben változó, ezért a hálózatokon komoly beruházásokat kell végrehajtani, hogy az ellátásbiztonság folyamatosan garantálható legyen. A napelemes rendszer kivitelezése mellett a meglévő fűtésrendszer korszerűsítése is kiemelt hangsúlyt kap a projektben. A megvalósuló energetikai korszerűsítést követően az épület Co2 kibocsátása a jelenlegi szint negyedéére csökkenhet le, továbbá az épület energiaigénye közel nullára minimalizálódik. Ehhez a következő beavatkozások szükségesek:

Újrónafő Község Önkormányzata egy olyan komplex energetikai korszerűsítést tervez, melynek köszönhetően megújul a helyi Óvoda. A beruházás keretein belül elkészül az épület homlokzati szigetelése, a nyílászárók cseréje, az akadálymentesített mosdó és elhelyezésre kerülnek a tetőre a megújuló energiaforrások (napelemek).

A projekt eredményeképp jelentősen csökken az önkormányzatok közcélú energiakiadása, továbbá jelentősen javul a közfunkciót betöltő épületek komfortja, és a település-kép. A projekt várható hatására további, lakossági és vállalkozói energetikai fejlesztések valósulnak meg. Továbbá Újrónafő példát mutat a lakosság számára, így a jelen projektnél jóval nagyobb hatást érve el települési szinten a klímavédelmi és energiatakarékossági célok teljesítése érdekében.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága

Kapcsolat: Tóth Mária polgármester

Projekt zárása: 2024.11.30.

Dokumentumok