Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

EBÖSSZEÍRÁS

Felhívás

Újrónafő Község közigazgatási területén való ebösszeírásra

Tisztelt Ebtartók!

Újrónafő község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2023. július 10. – 2023. szeptember 30. között ebösszeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebek bejelentése  az alábbi módok egyikeként teljesíthető:

  • elektronikusan  az adatok az E-Önkormányzati portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) bejelentkezést követően, az EB ÖSSZEÍRÓ ADATLAP nyomtatványt kiválasztva elektronikusan beküldhetők.
  • a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal Újrónafői Kirendeltségén (9244 Újrónafő, Szabadság utca 3.) leadva,
  • violkam@janossomorja.hu email címre beküldve.

Adatlap igénylése:

Azok részére, akik nem tudnak elektronikus adatszolgáltatást teljesíteni, az adatlap személyesen is átvehető a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal Újrónafői Kirendeltségén (9244 Újrónafő, Szabadság u. 3.) vagy letölthető a község honlapjáról: https://ujronafo.hu/documents/show/1442


A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatalban  Violka Mária ügyintézőtől vagy a 0696/565-249 telefonszámon kérhető.

Felhívom egyúttal az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

  • 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • Az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján ebenként 150.000,- Ft.

Együttműködésüket köszönöm!

Újrónafő, 2023. július 10.                                        

dr. Péntek Tímea s.k.
jegyző
Adatlap letöltése: https://ujronafo.hu/documents/show/1442